NCCAM

Yhdysvalloissa toimiva täydentävän ja vaihtoehtoisen lääketieteen keskus NCCAM (The National Center for Complementary and Alternative Medicine) on liittovaltion hallituksen tutkimusvirasto. Se on yksi 27:tä laitoksesta ja keskuksesta, jotka muodostavat kansallisen terveyden tutkimusinstituutin (National Institutes of Health (NIH), joka puolestaan on osa Yhdysvaltojen terveysvirastoa (US Department of Health and Human Services).
 

NCCAM tutkii täydentäviä ja vaihtoehtoisia parantavia käytäntöjä tieteellisessä kontekstissa, kouluttaa alan tutkijoita ja välittää tietoa suurelle yleisölle ja ammattilaisille. Se myös rahoittaa CAM – tutkimusta. Täydentävä ja vaihtoehtoinen lääketiede CAM määritellään ryhmäksi erilaisia lääketieteen ja terveydenhuollon järjestelmiä, toimintatapoja ja tuotteita, joita ei tällä hetkellä pidetä osana tavanomaista lääketiedettä.

NCCAMin toiminnan painopistealueet ovat:

1. Edistää tieteellistä tutkimusta 
Se on rahoittanut yli 1200 tutkimushanketta Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa. 

2. Kouluttaa CAM -tutkijoita
Se tukee uusien tutkijoiden koulutusta sekä rohkaisee kokeneita tutkijoita CAM -tutkimukseen. 

3. Jakaa uutisia ja tietoa 
Tarjoaa täsmällistä ja ajankohtaista tietoa CAM -tutkimuksesta monin eri tavoin.

4. Tukea Cam – hoitojen integroitumista
Tutkimus auttaa yleisöä ja terveydenhuollon ammattilaisia ymmärtämään mitkä CAM -hoitomuodot ovat turvallisia ja tehokkaita ja integroitavissa viralliseen terveydenhuoltoon.

Kliiniset tutkimukset ovat tärkeä osa lääketieteellisen tutkimuksen prosessia. Niiden avulla selvitetään onko hoito turvallinen ja tehokas. .