Koulutettujen luontaishoitajien asialla jo vuodesta 1984

Haluatko mieluummin kuunnella tietoa LKL ry:stä?

1. LKL ry:n toiminnajohtaja Anna Sofia Nevanlinna ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, joka on myös EU:n CAM intressiryhmän puheenjohtaja, keskustelevat FinnRadiossa luontaishoidoista Suomessa ja Euroopassa. Tästä pääset haastatteluun.

2. FinnRadiossa tietokirjailija Hanna Huttunen haastattelee LKL ry:n toiminnanjohtaja Anna Sofia Nevanlinnaa (2021). Tästä pääset Anna Sofian haastatteluun.

3. LKL ry:n entinen puheenjohtaja Anitta Kouvo-Sillanpää ja nykyinen toiminnanjohtaja Anna Sofia Nevanlinna juttelevat ja kokoavat yhteen LKL ry:n historiaa ja LKL ry:n ydinajatuksia (2021). Tästä pääset heidän keskusteluunsa.

4. LKL ry:n toiminnanjohtaja Anna Sofia Nevanlinna ja hallituksen puheenjohtaja Marja Jokela keskustelevat onnistumisista luontaisalalla yhteisenä lomapäivänä Frantsilassa (2021). Tästä pääset heidän keskusteluunsa.

5. LKL ry:n Onko oikeaa tapaa parantua ja pysyä terveenä? -keskustelu oli mukana Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleilla. FinnRadio tallensi ison osan keskustelusta, jonka voit kuunnella tästä. Alun esittely on leikattu pois, mutta mukaan pääse mukavasti kuitenkin. Lisäksi keskusteluun lisämateriaalia tästä.

Kattava tietopaketti luontaishoidoista löytyy LKL ry:n sivuilta täältä.

Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry on perustettu 1984 edustamaan koulutettuja luontaishoitajia, CAM-terapeutteja Suomessa. Luontaishoidot ovat olleet olemassa tuhansia vuosia ja ovat tiivis osa lukuisten suomalaisten arkea. Yhteiskunnallisesti luontaishoitoja ei kuitenkaan ole vielä määritelty. Tähän tarpeeseen LKL ry vastaa ylläpitämällä terapeuttirekisteriä koulutuskriteereihin sitoutuneista luontaishoitojen ammattilaisista sekä tarjoamalla liiton terapeuttien, kouluttajien ja näiden asiakkaiden käyttöön Eettisen toimikunnan.

Terapeuttirekisterin, koulutustason vaalimisen ja Eettisen toimikunnan lisäksi Keskusliitto panostaa yhteistyöhön viranomaisten kanssa, jotta luontaisalalle saataisiin järkevät ja turvallisuutta lisäävät raamit tukemaan turvallista ja tehokasta luontaishoitokulttuuria Suomessa.

Yhteistyötä tehdään myös muiden alan toimijoiden kanssa niin Suomessa kuin Pohjoismaissa.

LKL ry tavoittaa jäsenyhdistynsä kautta yli 700 CAM-alan ammattilaista. Keskusliiton asoista päättää hallitus, joka valitaan vuosittain kevätkokouksessa.

Lisätietoa luontaishoidoista löytyy täältä.

 

 

LKL ry juhlistaa vuonna 2024 pitkää historiaansa luontaishoitoalan ammattilaisten Keskusliittona, sillä tänä vuonna on kulunut 40 vuotta, kun LKL ry:n edeltäjä Vaihtoehtoisen Lääketieteen Keskusliitto VLKL ry sai alkunsa. Vuonna 2002 Keskusliitto jatkoi uudistuneena, Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:nä, jatkaen pitkäjänteistä ja tavoitteellista toimintaa luontaishoitoalan edistämiseksi. LKL ry jatkaa aktiivisia toimiaan tekemällä tunnetuksi koulutettujen ammattiluontaishoitajien arvokasta työtä suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäjinä, sekä vaikuttamalla yhteiskunnallisesti alan ammattilaisten parempien toimintamahdollisuuksiin.

Hyvää juhlavuotta!