Yhteydenotto tiede- ja kulttuuriministerille 2022

Arvoisa tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen,

Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry haluaa onnitella Teitä uudesta tehtävästänne Suomen tiede- ja kulttuuriministerinä. Me ammattiluontaishoitajat arvostamme suuresti tieteellisen kentän rakentumista ja toivomme, että teette ministerinä päätöksiä, jotka lisäävät luontaishoitoalan tutkimusta. Itse asiassa Suomeen tarvitaan oma luontaishoitoalan professuuri, jotta alalle saadaan tutkimusrauha. Professuuri on välttämättömyys, koska Suomessa julkisessa keskustelussa yksiselitteisesti esiintyy toistuvasti virheitä ja haluttomuutta antaa edes tilaa keskustelulle luontaishoitoalasta.

Pyydämme Teitä tutustumaan luontaishoitokulttuuriin ja alaan liittyvään tieteelliseen työhön sekä tekemään päätöksiä, jotka mahdollistavat korkealuokkaisen tutkimustyön. Tutkitun tiedon lisääntyminen on edellytys, jotta Suomeen saadaan asiallinen suhtautuminen luontaishoitoalaan sekä arvostus ja ymmärrys luontaishoitojen potentiaalista kansalaisten hyvinvoinnin tukena.

Tutkimuksen tarvetta tukee myös oikeusministeriön OtaKantaa.fi-sivustolla syksyllä 2021 teetetty kysely kansalaisille, jonka tulokset yksiselitteisesti tuovat esiin, että aktiiviluontaishoitojen käyttäjät haluavat alastaan lisää tieteellistä tutkimusta (vastaajia kyselyssä 6800 henkilöä). Vastauksiin voi tutustua tarkemmin täällä: https://www.lkl.fi/lkl-ry/otakantaa-fi-kysely-2021/

Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry edustaa yhteispohjoismaisiin koulutuskriteereihin sitoutuneita ammattiluontaishoitajia ja on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö. Annamme mielellämme lisätietoa luontaishoitoalasta, jotta voitte toiminnallanne mahdollistaa järkevän suunnan luontaishoitoalan kulttuurin ja tutkimuksen rakentumiselle.

Ystävällisin tiede- ja kulttuuriterveisin,

Anna Sofia Nevanlinna