Eduskuntavaalitavoitteet 2023

28.11.2022

Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry on tehnyt vuodesta 1984 töitä koulutettujen ammattiluontaishoitajien työolojen vahvistamiseksi.
Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry on tehnyt vuodesta 1984 töitä koulutettujen ammattiluontaishoitajien työolojen vahvistamiseksi.

Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry on julkaissut tänään Eduskuntavaalitavoitteensa 2023. Lyhyesti ja ytimekkäästi: 1. Lisää faktaa luontaishoidoista: tarvitaan toimialaselvitys ja alan oma professuuri 2. Kunnioittava keskustelukulttuuri huomioi myös luontaishoitoalan 3. Luontaishoitajia arvostettava itsensä työllistävinä yrittäjinä, jotka tuovat hyvinvointia kansalaisille Laajemmin voit lukea tavoitteista täästä uutisesta.

Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n eduskuntavaalitavoitteet 2023 hallituskaudelle 2023-2027

 

1. Lisää faktaa luontaishoidoista: tarvitaan toimialaselvitys ja alan oma professuuri

Toimialaselvitys on pohja koko alan kokonaiskuvan saamiseksi. Keskustelua ei voi käydä eikä alasta voi tehdä päätöksi ilman tarvittavaa tietoa eli toimialaselvitys on toteutettava välittömästi peruspohjaksi, jotta saadaan kokonaiskuva luontaishoitoalasta.


Suomen tarvitaan luontaishoitoalan professuuri luontaishoitoalan jatkuvan, laadukkaan, kotimaisen tutkimuksen turvaamiseksi sekä tutkimusrauhan mahdollistamiseksi.

 

2. Kunnioittava keskustelukulttuuri huomioi myös luontaishoitoalan

Suomalaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun on saatava asiallisuutta, kunnioitusta ja kuuntelua sekä monipuolista tiedon käsittelyä luontaishoidoista. Ihmisoikeuksille ei ole rajoja eli myös luontaishoitoala ansaitsee asiallista kohtelua suomalaisessa keskustelukulttuurissa.

 

3. Luontaishoitajia arvostettava itsensä työllistävinä yrittäjinä, jotka tuovat hyvinvointia kansalaisille.

Luontaishoitoala antaa työpaikan luontaishoitoalan yrittäjille sekä alan kouluttajille, jotka molemmat ovat alv:n alaista toimintaa. Yritystoiminnalle on luotavat rakentavat mahdollisuudet, myös luontaishoitoalalla.

Luontaishoitotoiminnan rakentavat raamit mahdollistavat myös laajemman hyödyn luontaishoidoista, kun suomalaisten on helpompi löytää koulutettu luontaishoitoalan ammattilainen tukemaan omaa hyvinvointiaan.