KOLME VIDEOKESKUSTELUA LUONTAISHOITOJEN PÄIVÄN KUNNIAKSI

18.1.2021

Mikä on Luontaishoitojen päivä? Mikä on luontaishoitojen yhteiskunnallinen asema? Mitä ovat luontaishoidot, täydentävät ja vaihtoehtoiset hoidot sekä CAM- ja HYVE -hoidot? Mikä on WHO:n tavoite alan suhteen? Luontaishoitojen päivän kunniaksi on julkaisu kolmiosainen keskustelusarja, jossa neljä luontaishoitojen parissa toimivaa vaikuttajaa ja järjestöaktiivia keskustelee vapaasti luontaishoitoihin liittyvistä teemoista.

Keskustelijoina ovat Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n toiminnanjohtaja Anna Sofia Nevanlinna, Suomen Terveysjärjestö STJ ry:n puheenjohtaja Merja Lindström, Luontaishoitoalan Foorumi ry:n puheenjohtaja Ilkka Westman ja Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry:n toiminnanjohtaja Mika Rönkkö.

Keskustelusarjan 1. osassa keskustellaan Luontaishoitojen päivän syntyideasta, luontaishoitojen medianäkyvyydestä, luontaishoitojen yhteiskunnallisesta asemasta, toimialaselvityksen tarpeesta ja luontaishoitojen käyttäjistä.

Kesto 21:54 min.

Osa 1 https://youtu.be/5YsqCEj4VAQ

 

Keskustelusarjan 2. osassa keskustellaan luontaishoidoista käytettävistä termeistä, luontaishoitojen käyttäjien motiiveista, luontaishoitojen asemasta käypä hoito -suosituksissa, Maailman terveysjärjestön tavoitteista ja luontaishoitojen integraatiosta osaksi virallisia terveydenhoidon rakenteita.

Kesto 19:46 min.

Osa 2  https://youtu.be/PHxNKRJ5Uj8

 

Keskustelusarjan 3. osassa keskustellaan Suomessa käytettävistä luontaishoidoista, koulutuksesta, Sveitsin päätöksestä integroida luontaishoitoja osaksi terveydenhoitoa, Euroopan parlamentin jäsenten järjestämästä luontaishoitojen seminaarista ja visioidaan luontaishoitojen integroimista osaksi terveydenhoidon järjestelmää Suomessa.

Kesto 16:09 min.

Osa 3 https://youtu.be/D0EQKMFtM-U