Luontaishoitoteko 2023

Vuoden Luontaishoitoteko 2023-palkinto on myönnetty Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkölle   I love me-messuilla 20.10.2023.  

Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry jakaa Vuoden Luontaishoitoteko-palkinnon vuosittain henkilölle, joka on teollaan vaikuttanut myönteisesti luontaishoitoalan kenttään, ja tuo uutta tietoa, tai tietoa uudella tavalla esiin luontaisalasta, sekä vaikuttaa positiivisesti kuluttajan turvalliseen luontaishoitojen käyttöön.

Vuonna 2023 palkintoraati valitsi palkinnon saajaksi Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkön. Hän vaikuttaa positiivisesti Suomen luontaishoitojen kenttään, sekä hyvillä yhteistyötaidoillaan ja tarmollaan yhdistää alan järjestöjä ja toimijoita. Mika Rönkkö edistää niin luontaishoitojen, kuin ravintolisienkin turvallista käyttöä.

Mika Rönkkö on vuosia jakanut aktiivisesti ja ajantasaisesti tietoa verkostoissaan alaa koskevista ajankohtaisista uutisista.  Mika Rönkkö ansaitsee tulla palkituksi, koska hänen asiallinen ja tietoon pohjautuva tiedotuksensa tukee luontaisalan kehittämistä.

Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry edustaa koulutettuja, ammattiluontaishoitajia/terapeutteja. Keskusliitto tekee jatkuvasti työtä myönteisten rakenteiden puolesta, pitämällä mm. rekisteriä koulutetuista luontaisterapeuteista, ja edistämällä luontaishoitoalan toimijoiden ammatillisuutta. LKL ry on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö ja on luonut Suomeen Luontaishoitojen teemapäivän (23.1.). LKL ry kannustaa kaikkia median edustajia tekemään asiallisia ja rakentavia julkaisuja ammattiterapeuteista, ja nostamaan esiin luontaishoitoalan onnistumisia.

LKL ry:n puheenjohtaja Marja Jokela nosti palkintoa luovuttaessaan esiin luontaisterapia-alan tärkeän roolin suomalaisten kuluttajien terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Nykyisessä terveydenhuoltojärjestelmän kuormittuneessa tilanteessa olisi hyvä kannustaa kuluttajia hoitamaan terveyttään ja hyvinvointiaan itsehoidon ja luontaisterveysalan ammattiosaamisen avulla.