Otakantaa.fi-kysely 2021

Vastaa Otakantaa.fi-palvelussa luontaishoitoalan kyselyyn, jotta saamme alan äänen kuuluviin luontaisalaa koskevissa asioissa.

Mielipidekysely luontaishoidoista ja terveystuotteista on avattu Oikeusministeriön Otakantaa.fi-palvelussa. Käy kertomassa mielipiteesi, jotta luontaishoitoalan ääni tulee kuuluviin.

Linkki kyselyyn (8.10.-15.12.2021): https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/653/

Otakantaa.fi-palvelu on oikeusministeriön tarjoama palvelu, jossa tarjotaan palveluita demokraattiseen vaikuttamiseen ja osallistumiseen. Palvelun kautta kansalaiset voivat viestittää päättäjille omia mielipiteitään ja palvelujen tarvetta. Tämän vuoksi on tärkeää, että mahdollisimman moni luontaishoitojen ja terveystuotteiden käyttäjä vastaa tähän kyselyyn.

Suomen hallitusohjelmassa on kirjaus selvittää vaihtoehtohoitoja ja luontaishoitoja koskevan lainsäädännön mahdollisuuksia. Tutkimuksista tiedetään, että noin miljoona suomalaista käyttää terveydenhoidon tukena jotakin luontaishoidoiksi luokiteltavaa hoitomuotoa.

Tällä kyselyllä luontaishoitoalan järjestöt haluavat selvittää näiden hoitojen ja tuotteiden käyttöä sekä kansalaisten mielipiteitä. Kyselyn tulokset julkaistaan tammikuussa 2022.

Luontaishoidoiksi tässä kyselyssä katsotaan esimerkiksi erilaiset käsillä tehtävät hoidot, kehoa ja mieltä rentouttavat terapiat sekä homeopatia ja erilaiset yrttilääkintään perustuvat hoidot. Näistä hoidoista käytetään myös termiä vaihtoehtoiset- ja täydentävät hoidot sekä HYVE-hoidot tai CAM-hoidot.

Terveystuotteiksi tässä kyselyssä luokitellaan ravintolisät ja luontaistuotteet, joita voi ostaa mm. terveystuotekaupoista ja apteekista.

Kyselyn ovat toteuttaneet yhteistyössä:
Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry
Suomen Terveysjärjestö STJ ry
Luontaishoitoalan Foorumi ry
Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry