Toimintasuunnitelma 2020

Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry on pitkäjänteisesti tehnyt töitä, jotta sekä kouluttautuneiden luontaishoitajien että suomalaisten kuluttajien olisi turvallisempi ja helpompi kohdata toisensa. Vuonna 2020 LKL ry toteuttaa seuraavaa:

  • Hallitusohjelman mukaiseen alan selvitykseen osallistuminen

Tulevana kautena liitto keskittyy erityisesti yhteistyöhön viranomaisten kanssa tavoitteena osallistua Suomen hallitusohjelmassa mainitun vaihtoehtohoitojen sääntelyn tarpeen selvittämiseen.

Suomen hallitus on valinnut hallitusohjelmaansa tarpeen selvittää vaihtoehtoisten hoitojen säätelymahdollisuudet. Keskusliitto osallistuu aktiivisesti yhteistyöhön, koska tämä tukee Keskusliiton omaa tavoitetta järkevälle lainsäädännölle.

Keskusliitto on yli 10 vuotta tehnyt töitä, että Suomeen saadaan toimiva lainsäädäntö luontaisalalle. Keskusliiton tarkoitus on vuonna 2020 aktiivisesti tehdä yhteistyötä virkamiesten ja poliitikoiden kanssa, jotta liiton pitkäaikainen tavoite järkevän ja rakentavan lainsäädännön aikaansaamiseksi etenisi.

  • I love me -messut 2020

Covid19-pandemian takia messut on siirretty vuodelle 2021. Toivottavasti nähdään silloin messuilla!

  • Uudet palkinnot: Vuoden luontaishoitaja ja Vuoden luontaishoitoteko

Vuoden luontaishoitoteko 2020 -palkinto julkaistaan syksyllä 2020 ja Vuoden luontaishoitaja -palkinto seuraavassa vuosikokouksessa (alkaen vuoden 2021 vuosikokouksesta).

  • Yhteistyö muiden alan toimijoiden kanssa

Hyvin käynnistynyttä yhteistyötä muiden kuin LKL ry:n kuuluvien luontaishoitotahojen kanssa vaalitaan ja keskinäistä luottamusta syvennetään.

Jatketaan yhteistyötä NSK:n (Pohjoismaisen yhteistyökomitean) kanssa.